Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Ψυχολογική και σωματική βία στην εγκυμοσύνη


 
Η πιο διεστραμμένη βία είναι η βία στην εγκυμοσύνη. Οι περισσότερες γυναίκες περιγράφουν ψυχρά και με κάθε λεπτομέρεια –λες και τα συμβάντα δεν αφορούν αυτές– πώς ο σύντροφός τους ασκούσε σωματική βία σε αυτές ενώ ήταν έγκυες.

Ιστορίες με άντρες που χοροπηδάνε πάνω στην κοιλιά της γυναίκας τους.

Ιστορίες με άντρες που κλοτσάνε ή ρίχνουν μπουνιές στην κοιλιά της γυναίκας τους.

Ιστορίες με άντρες που σπρώχνουν και πετάνε τις έγκυες γυναίκες τους από τη σκάλα ή από το κρεβάτι.

Ιστορίες με άντρες που δε σέβονται τις ιατρικές οδηγίες και απαιτούν βίαιο σεξ από την έγκυο σύντροφό τους.

Κάποιοι είναι περισσότερο σαδιστές και χρησιμοποιούν μεθόδους βασανιστηρίων. Ένας άντρας έσπασε το πορτατίφ και έμπηξε ένα κομμάτι σπασμένο γυαλί μέσα στο μπράτσο της συντρόφου του, η οποία ήταν έγκυος στον πέμπτο μήνα. Ένας άλλος άντρας πέταξε καυτό φαγητό (από την κατσαρόλα που έβραζε) στο πρόσωπο και το στήθος της γυναίκας του, η οποία ήταν έγκυος στον όγδοο μήνα. Ένας τρίτος άντρας κλείδωσε τη σύζυγό του, έγκυο στον έβδομο μήνα, στην αποθήκη, χωρίς θέρμανση, τροφή και νερό για δύο μέρες.

Έχει παρατηρηθεί ότι η βία πρωτοεμφανίζεται ή αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες, οι οποίες έμειναν έγκυες με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, διερωτώνται πώς είναι δυνατόν ο σύντροφός τους, ο οποίος επιθυμούσε τέκνο και ήταν δίπλα τους σε όλα τα στάδια της προσπάθειας (εξωσωματικές, σπερματεγχύσεις κτλ.), να επιδεικνύει βάναυση συμπεριφορά στις ίδιες και στο έμβρυο. Μόνο ένας ψυχίατρος μπορεί να απαντήσει.

(Απόσπασμα από το βιβλίο - Οδηγό Αυτοβοήθειας Αθέατη Βία)




Στεφανία Σουλή
Δικηγόρος-Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια
http://www.stefaniasouli.gr/prophil/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.