Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Σύζυγος αγνώστου διαμονής


Μπορεί να μην γνωρίζεις καν που βρίσκεται. Έφυγε από την συζυγική οικία και από τότε δεν υπάρχει καμία επικοινωνία ανάμεσά σας και καμία ενημέρωση.  

Μπορεί να γνωρίζεις που βρίσκεται, να μιλάς μαζί του ή μαζί της στο τηλέφωνο αλλά να μην σου δίνει τη νέα του/της διεύθυνση διαμονής. Δεν έχει βρει ακόμα σπίτι σου λέει, μένει ακόμα σε αυτούς του φίλους που σου είχε πει αλλά πολύ σύντομα θα φύγει και από αυτούς και θα σου τηλεφωνήσει να σου πει τη νέα διεύθυνση διαμονής του /της.   

Μπορεί να σου έχει δώσει μία διεύθυνση διαμονής αλλά στην έρευνα που έκανες, κατάλαβες ότι σου είπε ψέματα. Η διεύθυνση αυτή δεν υπάρχει.

Μπορεί να σου λέει ότι βρίσκεται στο τάδε νησί, που οι δρόμοι του δεν έχουν όνομα, που ό,τι θέλεις θα το στείλεις σε ταχυδρομική θυρίδα, που παρεμπιπτόντως την έχει ανοίξει για αυτό το σκοπό, για σένα.  Μα δεν την θέλεις τη θυρίδα σκέφτεσαι, μία διεύθυνση θέλεις για να κινήσεις τις διαδικασία του διαζυγίου.  
Αν και η Ελλάδα είναι μία πολύ μικρή χώρα, εντούτοις  κάποιες φορές είναι δύσκολο να εντοπιστεί κάποιος και ειδικά όταν αυτός έχει λάβει και ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης. Το έχουμε δει επανειλημμένα να συμβαίνει όταν εκκρεμούν ποινικές αποφάσεις ή όταν υπάρχουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και χρέη.
Εάν ο/η σύζυγός σου επιθυμεί να παραμείνει αγνώστου διαμονής, ή είναι αγνώστου διαμονής, δεν σε εμποδίζει να προχωρήσεις τις διαδικασίες διαζυγίου, όταν πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου.  Απλά θα επιβαρυνθείς με περισσότερα έξοδα γιατί η κατατεθείσα αγωγή, μετά την επίδοσή της στον αρμόδιο Εισαγγελέα, θα πρέπει να δημοσιευτεί και σε δύο ημερήσιες εφημερίδες, από τις οποίες η μία πρέπει να εκδίδεται στην Αθήνα και η άλλη στην έδρα του δικαστηρίου.  Αν το δικαστήριο είναι στην Αθήνα θα δημοσιευτεί σε δύο ημερήσιες Αθηναϊκές εφημερίδες.




Στεφανία Σουλή
Δικηγόρος - Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια
https://stefaniasouli.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.