Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Η ψυχολογική κατάσταση και η ψυχική υγεία του γονέα ως προϋπόθεση ανάθεσης της επιμέλειας σε αυτόν


 
Με την υπ.αρ 1645/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά (δημοσιευμένη στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών του ΔΣΑ) απορρίφθηκε αίτημα ανάθεσης επιμέλειας ανήλικων τέκνων στον πατέρα, λόγω «ακατάλληλης» ψυχολογικής κατάστασης της μητέρας, η οποία εξεταζόμενη βρέθηκε ότι είναι ψυχικά υγιής, δεν παρουσιάζει ενεργό ψυχοπαθολογία που να στοιχειοθετεί μείζονα ψυχική νόσο, είναι λειτουργική και οι γνωστικές της λειτουργίες φυσιολογικές, ενώ βρίσκεται από πενταετίας σε θεραπεία έτσι ώστε να αντιμετωπίζει καλύτερα τα ψυχοπιεστικά γεγονότα της ζωής, από τη συστηματική δε παρακολούθηση προέκυψαν ώριμοι αμυντικοί μηχανισμοί και η οποία εισήχθη σε Νοσοκομείο για φαρμακευτική δηλητηρίαση, από όπου εξήλθε με σύσταση για ψυχιατρική παρακολούθηση στο τακτικό ιατρείο, την οποία δέχθηκε.

Περαιτέρω διατάχθηκε η διαβίβαση αντιγράφου της ως άνω απόφασης στον αρμόδιο Εισαγγελέα Ανηλίκων Πειραιά για τις δικές του τυχόν περαιτέρω νόμιμες ενέργειες κατ' άρθρ. 1532 ΑΚ, προς αποτροπή κινδύνου για την ψυχική υγεία των ανηλίκων, καθώς έκρινε ότι η βασική ανάγκη τους για ήρεμο και σταθερό περιβάλλον και ψυχολογική υποστήριξη πρωτίστως από τους γονείς, δεν γίνεται σεβαστή από κανένα από τους διαδίκους, καθόσον εξακολουθούν μέχρι σήμερα να δημιουργούν καθημερινές εντάσεις και προστριβές θέτοντας ως αντικείμενο διαμάχης και πίεσης τα ανήλικα τέκνα.



Σημείωση:  Λόγω πληθώρα στοιχείων ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων ανήλικων τέκνων δεν αναρτήθηκε το κείμενο της απόφασης.  Η απόφαση είναι δημοσιευμένη στο http://www.dsanet.gr/1024x768.htm 



Στεφανία Σουλή
Δικηγόρος

http://www.stefaniasouli.gr/prophil/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.