Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Να πάω σε σύμβουλο γάμου;


Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μία έξαρση αιτημάτων για διαζύγια, μετά την περίοδο των χριστουγεννιάτικων εορτών και με την έλευση του νέου έτους.  

Άνθρωποι με συσσωρευμένη ένταση, λύπη και θυμό απευθύνονται στο δικηγόρο και ζητούν να μάθουν για δικαιώματα και ενδεδειγμένες νομικές διαδικασίες.

Τις περισσότερες φορές, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θέλουν να χωρίσουν αλλά να ταρακουνήσουν τον/την σύντροφο. Αυτό ο δικηγόρος, μπορεί να το καταλάβει από το πρώτο δεκαπεντάλεπτο της προσωπικής συμβουλευτικής συνεδρίας, ίσως και νωρίτερα, εάν έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον/την ενδιαφερόμενο/η. 

Κάποιες ενδείξεις που συνηγορούν σε αυτό είναι οι εξής:

Ο/Η σύζυγος τηλεφωνεί στον δικηγόρο μπροστά στην/στον σύζυγο για να κλείσει ραντεβού (Ναι, θέλει να την/τον ταρακουνήσει και να γίνουν τα πράγματα καλύτερα)

Ο/Η σύζυγος ενημερώνει την/τον σύζυγο ότι θα πάει στο δικηγόρο συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. (Ναι, θέλει να κάνει κάτι για να τον/την εμποδίσει και να γίνουν τα πράγματα καλύτερα)

Ο/Η σύζυγος αναφέρει καθημερινά και συνέχεια στην διάρκεια της ημέρας, στην/στον σύζυγο ότι θέλει να χωρίσει και ότι θέλει διαζύγιο (Ναι, θέλει να την/τον «αφυπνίσει» για να γίνουν προσπάθειες από μέρους του/της και να πάνε τα πράγματα καλύτερα) κ.ο.κ  

Ανθρώπινα όλα αυτά, κατανοητά και σεβαστά. Και είναι ωραίο να ξυπνάει ο/η σύντροφος από το λήθαργο που έχει περιπέσει και να κάνει προσπάθειες να «κρατήσει» το ταίρι του. Ακόμα και εμάς (δικηγόρους) όταν μας «χρησιμοποιούνε» με αυτό τον τρόπο δεν πειράζει, λέμε, γιατί είναι για καλό σκοπό.

Το σωστό όμως σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο/η ενδιαφερόμενος να ζητήσει από την/τον σύζυγό του να επισκεφτούν μαζί σύμβουλο γάμου και να λάβουν, από κοινού και ξεχωριστά, βοήθεια. Εάν θέλει πραγματικά ο/η σύζυγος να κρατήσει το ταίρι του και να σώσει το γάμο του θα το δεχτεί.



Στεφανία Σουλή
Δικηγόρος
http://www.stefaniasouli.gr/prophil/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.